Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Μικρο-ιστορία #5

Βγήκε έξω για τσιγάρο. Στη καγκελόπληκτη αυλή του που μεγάλωναν τα λουλούδια που εκείνη είχε διαλέξει. Κοίταξε το δειλινό. Τελευταία φορά έτσι. Έσβησε το τσιγάρο επιθετικά με το πόδι και το επόμενο βήμα του τον βρήκε στη διπλανή αυλή. Είχε ξεφύγει από όλους και απ΄ όλα και δε θα σταμάταγε. Πού καιρός για σημειώματα ή την φράση: "πάω για τσιγάρα". Πατούσε άλλο χώμα.

                                                                                                                                          31/12/17

Μικρο-ιστορία #4

Βγήκε έξω για τσιγάρο. Το τσιγάρο που άναβε κρυφά απ' τον γιατρό-γιο του. Στα λουλούδια και τα δέντρα που κατάφερνε να συντηρεί, κάνοντας μια μικρή μίμηση ζωής άλλου τόπου. Χωριού. Μετά τις καθημερινές  της περιποιήσεις στα φυτά, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη της εισόδου και, ναι, μειδιούσε.

                                                                                                                                   31/12/17

Μικρο-ιστορία #3

Βγήκε έξω για τσιγάρο. Ο απορροφητήρας δεν αρκούσε. Έκανε τα μικρά σενάρια της συνέχισης της μέρας κι έτσι όπως ακούστηκε ο ήχος του τσιγάρου που σβήνει σε νερό, χαμογέλασε κρύβοντας όπως πάντα το μεγάλο όνειρό του. Ένα ταξίδι.

                                                                                                                           31/12/17

Μικρο-ιστορία #2

Βγήκε στο μπαλκόνι. Μόνος για λίγο στο ίδιο του το σπίτι. Πώς τα κάγκελα γινόταν πλώρη πλοίου ποτέ δεν κατάλαβε. Ταξίδευε νοερά στα ταξίδια του. Αλλά το σημερινό; Όλα τα τωρινά είχαν μικρύνει μπρος τα παλιά.. Ολοζώντανα, έσβησε όπως τότε το τσιγάρο. Μπήκε μέσα.

                                                                                                                           31/12/17

Μικρο-ιστορία #1

Έκανε ένα τσιγάρο μοναχός στο ξημέρωμα της νέας χρονιάς.. Πρώτα έφερε με το νου του εικόνες των γονιών του που απουσίαζαν χρόνια, παλιές αγαπημένες και τώρα τη γυναίκα του και το παιδί. Γλυκόπικρα χαμογέλασε, πήρε μεγάλη ανάσα καθαρού αέρα και μπήκε μέσα. Όλα άγνωρα - γνώριμα.

                                                                                                                            31/12/17